In de bodem zitten allerlei voorwerpen die mensen hebben weggegooid en zijn verloren. Ook zijn er in de grond talloze sporen te vinden van de bewoning en de bewerking van het land in vroeger tijden. De bodem is een groot archief waarin van alles over ons verleden ligt opgeslagen. En omdat mensen altijd meer te weten willen komen, en nieuwsgierig zijn naar het leven van onze voorouders, spitten archeologen dat immense archief uit.

Meer weten over archeologie? Start een thuisstudie

Vind jij het interessant om iets op te graven? Wil je de technieken leren, en wil je weten welke regels er rondom de archeologie zijn? Met een thuisstudie archeologie van bijvoorbeeld LOI kan je dit vak vanuit huis volgen. Je krijgt toegang tot een persoonlijke leeromgeving waar je al jouw lesmateriaal kunt vinden. Je kunt de studie op eigen tempo volgen en je wordt uiteraard bijgestaan door ervaren docenten.

  • Studeren op jouw eigen tempo
  • Je kunt studeren waar en wanneer jij dat wil
  • Je bespaart flink op de kosten want het is een stuk goedkoper
  • Je wordt geholpen door ervaren en vakbekwame docenten

Wat doet een archeoloog?

Een archeoloog is een scherpe spoorzoeker en een professionele puzzelaar. Als een rechercheur neemt hij de hele archeologische omgeving zorgvuldig onder de loep. Hij bestudeert de gevonden voorwerpen en onderzoekt de plek waar de oude voorwerpen worden gevonden. Uit al dat bewijsmateriaal trekt hij conclusies over ons verleden, over de manier waarop de mensen vroeger leefden.

Archeologie is een boeiende, zichzelf voortdurend vernieuwende wetenschap. Telkens weer worden er bijzondere vondsten gedaan die dankzij de modernste technieken nieuw licht werpen op voorbije tijden. Archeologen werken aan een puzzel zonder voorbeeld met een ontelbaar aantal stukjes.